scherven 3 – azuren vlam

scherven 3 – azuren vlam

De serie scherven 1 en 2

Scherven 1 ontstond uit perfect-imperfect toen ik het symbool van perfect-imperfect met CD´s uitvoerde en daarvoor de CD´s in stukken wilde knippen. Het iriserende van de achterkant van een CD fascineerde me, de regenbogenkleuren die optreden als het licht in een bepaalde hoek op de schijf valt. En als ik de CD dan in stukken knip en in afwijkende hoeken tegen elkaar op plak, krijg je een hypnotiserend (mesmerizing) effect.

Scherven 2 is de voortontwikkeling van scherven 1 in de driedimensionale ruimte. In scherven 3 gebruik ik ook andere soorten schijven, met name voor DVD's en CDROM's. Deze schijven zijn gekleurd aan de achterkant en irriseren minder, wat de schervencomposities een ander flair geeft. Bij de DVD-scherven ontstaat bij het knippen een paarlmoerachtige structuur, die over de tijd (en naar mate deze wel of niet gefixeerd is) van een violette vorm een goudbruine tint veranderd. De kunstwerken van scherven 3 veranderen dus in de tijd, wat een heel bijzonder effect is.

Dit werk:

Een miniatuur, past in een hand, diep in de lijst bijna bewegelnd de scherven, gedomineerd door één blauwe scherf, als een vlam boven een smeulende gloed.

 

DVD- en andere scherven, lijst wit en diep
15 x 15
2014, Privebezit

Categorie: .

Wenst u meer informatie over dit object of boek, verstuur dan onderstaand formulier:

Uw naam (verplicht)

Uw e-mailadres (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht