Uiteindelijk: FALL SINESTRA …

Eindelijk is het af: mijn nieuwe roman Fall Sinstra!

Na vier jaar werk heb ik vorige week de laatste hand aangelegd aan mijn derde roman. Hij speelt in het Zwitserse Engadin in de jaren 50 van de vorige eeuw.

Geschreven in het Duits (met duidelijk Zuidduitse/Zwitserse inslag) vormt het een hommage aan de Zwitserse literatuur, en dan met name aan Friederich Glauser, de Zwitserse auteur die de voor Zwitserland iconische figuur van Wachtmeister Studer heeft geschapen. De roman is een soort sequel tot de beroemde Wachtmeister-Studerromans uit de jaren 30, maar is alleenstaand ook een prachtig verhaal uit die tijd van maatschappelijk ontwaken na de perikelen van de tweede Wereldoorlog.

Twan van’t Schip, een jonge man uit Amsterdam, komt in het bergdal Engadin op zoek na de eerste kalverliefde van zijn leven, Lisi, de dochter van een boer in Zwitserland, bij die hij na de hongerwinter aan het einde van de oorlog een zomer lang mocht aansterken. Lisi werkt im Engadin in het Kurhaus Val Sinestra als verpleeghulp. Jaap neemt een baan aan in het Kurhaus als assistent van de Verwalter Ribi. Langzaam komen Jaap en Lisi nader tot elkaar toe, echter is een Kurhaus ook een heel eigen wereld met eigen wetten en een eigen leven. Snel al ziet Jaap zich geconfronteerd met een gast, die hem en Lisi het leven moeilijk maakt, met een aanklacht van diefstal van een porte-monnaie en hij moet ook nog een oude man redden, die boven in de bergen in een hut gevangen zit…

Fall Sinestra is bij mij te bestellen! Ik ben heel trots op mijn nieuwste werk.
Meer info klik hier!